22 Ocak 2014 Çarşamba

Kurukafa ve Kemikler Cemiyeti

  



 Kurukafa ve Kemikler Cemiyeti (Skulls And Bones Society, SBS) 1832 yılında Amerika'da bulunan Yale Üniversitesinde kurulmuştur.

 Bu cemiyet Yale Üniversitesi'nde sınıf arkadaşı olan William Huntington Russell ve Alphonso Taft tarafından kurulmuştur. Kendileri dışında 13 Yale öğrencisi ile toplamda 15 kişilik bir üye topluluğu ile bu cemiyeti hayata geçirmişlerdir.

 SBS'e gizliliğe oldukça fazla önem veren bir cemiyet olduğu için üye seçimi ve sayısını katı kurallarla gerçekleştirmektedir. Buna göre; her yıl 15 üyenin katılabildiği bu cemiyete seçilebilmek için Yale Üniversitesi'nde son sınıf öğrencisi olmak yeterli değildir. Cemiyetin en büyük şartı; seçilecek kişinin WASP (Beyaz; Anglo Sakson ve Protestan) olmasıdır. Hatta bunun için kişinin 6-7 kuşak öncesi dahi incelenmektedir.

Kurukafa ve Kemikler Cemiyeti'nin Merkezi (Eski Yale Kampüsü)


Eski Yale Kampüsü
 
  Resimde de gördüğünüz üzere, SBS üyeleri 1856 yılından beri her Perşembe ve Pazar günleri burada toplanırlar. Mezar adını verdikleri bu yer Kurukafa ve Kemikler Cemiyeti'nin merkezidir. İnsanoğlunun fani olduğunu hatırlatmak amacıyla çeşitli ritüeller gerçekleştirmek için kullanılmaktadır.

  Bu yapının duvarlarında Almanca olarak "Wer War Der Thor, Wer Weiser, Wer Bettler Oder, Kaiser?” ve “Ob Arm, Ob Beich, im Tode gleich" ("Kim Thor (Şimşek Tanrısı), Kim Bilge, Kim Dilenci ya da Kim İmparator idi?" "İster Fakir İster Zengin, Ölümde Hepsi Aynı İdi") yazıları çeşitli kısımlarda geçmektedir.

Saatin solunda duran kişi George Herbert Walker Bush (George W. Bush'un babası)

  Cemiyet üyelerinin her birine ait özel bir kod ismi bulunmaktadır. Kendilerini Şovalye ünvanı ile ödüllendiren bu üyeler, dünya üzerindeki diğer insanların barbar olduğunu gösterirler. Ayrıca bir diğer önemli detay ise; Mezar adı verilen bu binanın içerisinde bulunan tüm saatler kasıtlı olarak 5 dakika ileri olarak ayarlıdır. Bunun amacı da, gerçek dünyadan daha farklı bir dünya da olduklarını göstermektir.

  Kurukafa ve Kemikler Cemiyeti'nin aslında Alman İlluminatisi'ne bağlı olan bir örgüt gibi görülmektedir. Bu hem doğru hemde tamamıyla yanlış bir düşüncedir. Çünkü İlluminati örgütü hem yaş hemde mesleki açıdan oldukça yüksek olan bir oluşumdur. SBS ise bunun tam aksine, üyelerinin öğrencilerden meydana geldiği bir örgüttür. Ancak İlluminati ve Masonluk'tan etkilenerek kurulduğu söylenebilir (Sistem ve uygulanan ritüellerden ötürü).

SBS'e son 150 yıl içerisinde üye olanların sayısı 2500'ü geçmiş bulunmaktadır. Bu üyelerin pek çoğu kritik konumlarda görevlendirilmiştir. Böylece dünyayı yönetebilen örgütler arasındaki yerini almıştır.

En Ünlü SBS Üyeleri


Senatör Prescott Bush (George H.W. Bush’un babası)
Başkan George H.W. Bush
Başkan George W. Bush
Başkan William H. Taft
Senatör John Kerry
Senatör David Boren
Senatör John Heinz
Yazar Archibald McLeish
Akademisyen Robert McCallum
Süper zengin William Draper
William F. Buckley
SEC Yönetim Kurulu Başkanı William Donaldson
TIME yayıncısı Henry Luce
W. Averell Harriman


 Bana Destek olmak İçin Lütfen Youtube Kanalıma Abone Olmayı Unutmayın..

Youtube Kanalım  >>> Eyüp Ertaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder